Voordelen zakelijke rechtsbijstandverzekering

Hebt u als ondernemer wel eens te maken gehad met een zakelijk conflict of juridisch verschil, waarbij juridisch advies en bijstand noodzakelijk bleek te zijn? Dan weet u ook dat de kosten van het inschakelen van een advocaat of juridisch adviseur aardig hoog kunnen oplopen. Op een dergelijk moment zou een zakelijke rechtsbijstandverzekering zeker uitkomst hebben kunnen bieden en had voorkomen kunnen worden, dat u met hoge kosten geconfronteerd zou worden. Loopt uw onderneming enig risico om met conflicten en geschillen te maken te krijgen? Kijk dan eens naar de voordelen van het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Voordelen verzekering zakelijke rechtsbijstand

Ook voor de bedrijfsvoering van uw onderneming kan het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering de nodige voordelen bieden. Een van de voordelen is dat er bijvoorbeeld direct juridische bijstand kan worden verleend op het moment dat uw bedrijf door een andere partij aansprakelijk wordt gesteld voor geleden vermeende schade. Die juridische bijstand wordt ook gegeven door de dekking van de zakelijke rechtsbijstandverzekering als uw bedrijf juist een andere partij aansprakelijk wenst te stellen of als er juridische bijstand nodig is tijdens het voeren van een proces of procedure. Een ander groot voordeel van het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering is dat u die dekking kunt kiezen, waarmee de belangrijkste bedrijfsrisico’s afgedekt worden. Zijn er geen specifieke bedrijfsrisico’s dan kunt u altijd voor de basisdekking van de verzekering voor zakelijke rechtsbijstand kiezen. Naar voorkeur kan de dekking verder worden uitgebreid, waarbij u altijd van advies door de verzekeraar voorzien kunt worden.

Geschillenregeling in zakelijke rechtsbijstandverzekering

Nog een voordeel van het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering is dat er altijd een zogenaamde geschillenregeling in de polisvoorwaarden is opgenomen. Deze geschillenregeling wordt ook wel de achterdeurconstructie genoemd en biedt de verzekerde de mogelijkheid om een second opinion te vragen. Daar kan bijvoorbeeld een beroep op worden gedaan indien u het niet eens bent met het juridisch advies dat door de adviseur of advocaat van de verzekeraar is gegeven. De kosten van deze second opinion worden door de verzekeraar van de zakelijke rechtsbijstandverzekering betaald.


 

Terug naar overzicht

TIPS

  • Meeverzekeren: Kijk goed na of ook uw partner, kinderen of andere inwonende familieleden ook zijn meeverzekerd als u een rechtsbijstandverzekering afsluit. Dit zal echter in de meeste gevallen automatisch zijn.
  • Ondersteuning en advies: Diverse organisaties en instanties in ons land kunnen u voorzien van juridisch advies. Soms zelfs praktische juridische ondersteuning. Denk aan: vakbonden, de Consumentenbond en de ANWB. Deze instanties hebben uiteraard eigen specialismen en leveren niet op ieder gebied ondersteuning of advies. Afhankelijk van uw zaak kunt u terecht bij andere instanties.
  • Overstappen van verzekeraar: Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Zoek dan eerst goed uit of er een wachttijd bij de nieuwe verzekeraar is. Sommige verzekeraars hanteren namelijk geen wachttijd bij oversluiting.
  • Geschil met financiële dienstverleners: KiFiD is er om als onafhankelijke partij te bemiddelen bij geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Daarnaast adviseren zij ook. Hiertoe behoren de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening en de Ombudsman.
  • Raad voor Rechtsbijstand: De Raad houdt zich bezig met het toezicht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Deze wordt onder andere door het Juridisch Loket, mediators en advocaten verleend. Mocht hier iets fout gaan, kun je bij de Raad terecht.
  • Juridisch Loket: Het Juridisch Loket is een onafhankelijke organisatie. Iedereen kan hier vrijblijvend terecht voor advies. Ook is dit advies, de eerste keer, gratis. Het Juridisch Loket wordt door de overheid gesteund en gefinancierd door de Raad. Hier kun je met diverse juridische problemen terecht.

ENKELE AANBIEDERS

HELLOW LAW

Bezoek

LEGALLOYD

Bezoek
© rechtsbijstandsklachten.nl 2024 / Partners / Disclaimer / Sitemap