Rechtsbijstand voor bedrijven

Een ondernemer heeft bij de bedrijfsvoering met diverse partijen te maken, variërend van leveranciers tot de overheid en van personeel tot klanten. Elke onderneming kan op een gegeven moment te maken krijgen met een conflict of juridisch geschil, waarbij de kosten van het inschakelen van een juridisch adviseur of advocaat hoog kunnen oplopen. Rechtsbijstand voor bedrijven kan gevonden worden door een keuze te maken voor het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering. U kunt dan rekenen op deskundige juridische bijstand indien er zich conflicten voordoen en bent niet in één keer een groot bedrag kwijt, zoals het geval zou zijn indien u zelf een advocaat voor elk juridisch conflict zou moeten inschakelen. Rechtsbijstand voor bedrijven door middel van het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zakelijk, is bij uitstek geschikt voor elke ondernemer, die verzekerd wil zijn van een dekking voor uiteenlopende bedrijfsrisico’s.

Dekking bij rechtsbijstand voor bedrijven

Bij rechtsbijstand voor bedrijven is er een ruime keuze uit de meest uiteenlopende dekkingen van de rechtsbijstandverzekering zakelijk. Naast de basisdekking kan er afhankelijk van de bedrijfsrisico’s voor een uitgebreidere dekking van de rechtsbijstandverzekering zakelijk worden gekozen. U kunt zich hierbij laten adviseren door een verzekeraar, maar ook zelf nagaan wat de mogelijke risico’s zijn, waar uw onderneming mee te maken krijgt. Een uitgebreide dekking voor rechtsbijstand voor bedrijven kan bijvoorbeeld handig zijn indien er meerdere werknemers in dienst zijn. In dat geval kan gekozen worden voor een specifieke dekking van arbeidsconflicten. Rechtsbijstand voor bedrijven biedt veel mogelijkheden en kan ook betrekking hebben op bijvoorbeeld hulp bij incassoproblemen.

Juridische zekerheid met zakelijke rechtsbijstand

U kunt kiezen voor juridische zekerheid door een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. De kosten van rechtsbijstand voor bedrijven kunnen bijzonder hoog oplopen indien u te maken krijgt met een conflict waar een rechtszaak op volgt. De rechtsbijstandverzekering zakelijk biedt daarvoor een uitstekende dekking tegen een lage premie. Juridische zekerheid met zakelijke rechtsbijstand biedt ondernemers de mogelijkheid om dekking te krijgen tegen de gevolgen van verschillende bedrijfsrisico’s.


 

TIPS

  • Meeverzekeren: Kijk goed na of ook uw partner, kinderen of andere inwonende familieleden ook zijn meeverzekerd als u een rechtsbijstandverzekering afsluit. Dit zal echter in de meeste gevallen automatisch zijn.
  • Ondersteuning en advies: Diverse organisaties en instanties in ons land kunnen u voorzien van juridisch advies. Soms zelfs praktische juridische ondersteuning. Denk aan: vakbonden, de Consumentenbond en de ANWB. Deze instanties hebben uiteraard eigen specialismen en leveren niet op ieder gebied ondersteuning of advies. Afhankelijk van uw zaak kunt u terecht bij andere instanties.
  • Overstappen van verzekeraar: Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Zoek dan eerst goed uit of er een wachttijd bij de nieuwe verzekeraar is. Sommige verzekeraars hanteren namelijk geen wachttijd bij oversluiting.
  • Geschil met financiële dienstverleners: KiFiD is er om als onafhankelijke partij te bemiddelen bij geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Daarnaast adviseren zij ook. Hiertoe behoren de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening en de Ombudsman.
  • Raad voor Rechtsbijstand: De Raad houdt zich bezig met het toezicht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Deze wordt onder andere door het Juridisch Loket, mediators en advocaten verleend. Mocht hier iets fout gaan, kun je bij de Raad terecht.
  • Juridisch Loket: Het Juridisch Loket is een onafhankelijke organisatie. Iedereen kan hier vrijblijvend terecht voor advies. Ook is dit advies, de eerste keer, gratis. Het Juridisch Loket wordt door de overheid gesteund en gefinancierd door de Raad. Hier kun je met diverse juridische problemen terecht.

ENKELE AANBIEDERS

HELLOW LAW

Bezoek

LEGALLOYD

Bezoek
© rechtsbijstandsklachten.nl 2024 / Partners / Disclaimer / Sitemap