Goedkope rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Een geschil kunt u helaas niet altijd voorkomen. Het is wel heel vervelend als het u overkomt. Zorg dat u er dan niet alleen voor staat. Met een goede rechtsbijstandverzekering bent u altijd verzekerd van juridische ondersteuning. Dit hoeft u niet veel te kosten, met een goedkope rechtsbijstandverzekering bent u al goed af.

Een rechtsbijstandverzekering zit anders in elkaar dan een schadeverzekering. Waar een schadeverzekering u gewoonlijk een bedrag vergoedt, doet een rechtsbijstandverzekering dit niet. Hoewel het kan zijn dat u recht heeft op een schadevergoeding van een derde, zal de verzekering deze niet betalen. Wat ze wel doet is de schade voor u verhalen en zorgen dat het geld op deze manier zo spoedig mogelijk bij u terechtkomt. De juristen die werkzaam zijn bij een goedkope rechtsbijstandverzekering bezitten de kennis en kunde om dit voor u op een snelle manier te regelen.

Goedkope zakelijke rechtsbijstandsverzekeringen

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen particuliere en zakelijke rechtsbijstand. Als ondernemer loopt u nu eenmaal meer risico op een conflict dan een particulier. U heeft met een breed netwerk aan mensen te maken, u sluit overeenkomsten met meerdere partners en u heeft personeel in dienst. Dit, terwijl het bij een particulier in de werksfeer alleen mis kan gaan met de werkgever, waarvan er maar één is. Het is lastig om van te voren situaties in te schatten waarin u verzeild kunt raken. Laat u daarom eens uitgebreid informeren over wat er allemaal mis kan gaan en welk verschil een goedkope rechtsbijstandverzekering dan voor u zal maken.

Voorkom hoge kosten

Een groot voordeel van een goedkope rechtsbijstandverzekering is dat u bij een conflict bespaart op hoge kosten. Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan een gang naar de rechter. Niet alleen moet u betalen voor de rechtszaak, u moet ook voor de diensten van een advocaat betalen. De kosten hiervan kunnen behoorlijk hoog zijn. Met een rechtsbijstandverzekering weet u dat u een goede jurist aan uw zij heeft, zonder dat u daar een hoge prijs voor moet betalen.

U krijgt ook met onverhoopte kosten te maken als uw facturen niet tijdig worden betaald. Er zijn goedkope rechtsbijstandverzekeringen die voor u op kunnen treden als incassobureau. Zo staat u niet alleen tegenover een wanbetalende klant en heeft u de juristen van een rechtsbijstandverzekering aan uw zij.

Kortom, hoewel u met een goedkope rechtsbijstandverzekering te maken heeft met een maandelijkse uitgave, verdient u deze kosten ruimschoots terug wanneer u te maken krijgt met een juridisch conflict.

Terug naar overzicht

TIPS

  • Meeverzekeren: Kijk goed na of ook uw partner, kinderen of andere inwonende familieleden ook zijn meeverzekerd als u een rechtsbijstandverzekering afsluit. Dit zal echter in de meeste gevallen automatisch zijn.
  • Ondersteuning en advies: Diverse organisaties en instanties in ons land kunnen u voorzien van juridisch advies. Soms zelfs praktische juridische ondersteuning. Denk aan: vakbonden, de Consumentenbond en de ANWB. Deze instanties hebben uiteraard eigen specialismen en leveren niet op ieder gebied ondersteuning of advies. Afhankelijk van uw zaak kunt u terecht bij andere instanties.
  • Overstappen van verzekeraar: Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Zoek dan eerst goed uit of er een wachttijd bij de nieuwe verzekeraar is. Sommige verzekeraars hanteren namelijk geen wachttijd bij oversluiting.
  • Geschil met financiële dienstverleners: KiFiD is er om als onafhankelijke partij te bemiddelen bij geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Daarnaast adviseren zij ook. Hiertoe behoren de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening en de Ombudsman.
  • Raad voor Rechtsbijstand: De Raad houdt zich bezig met het toezicht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Deze wordt onder andere door het Juridisch Loket, mediators en advocaten verleend. Mocht hier iets fout gaan, kun je bij de Raad terecht.
  • Juridisch Loket: Het Juridisch Loket is een onafhankelijke organisatie. Iedereen kan hier vrijblijvend terecht voor advies. Ook is dit advies, de eerste keer, gratis. Het Juridisch Loket wordt door de overheid gesteund en gefinancierd door de Raad. Hier kun je met diverse juridische problemen terecht.

ENKELE AANBIEDERS

HELLOW LAW

Bezoek

LEGALLOYD

Bezoek
© rechtsbijstandsklachten.nl 2024 / Partners / Disclaimer / Sitemap